• 0
      1. Vaša korpa je trenutno prazna.
    • artikal(a)0,00 din.

Ayurveda abhjanga masaža celog tela

Masaža koja uspostavlja harmoniju na mentalnom, emocionalnom, energetskom i fizičkom nivou

Ayurveda je sveobuhvatni sistem zaštite zdravlja

Na sanskritu (drevnom indijskom jeziku) aju (ayu) znači život (trajanje života: ispunjen i srećan život koji dolazi do svog kraja na potpuno prirodan način), a veda znači poznavati (spoznati). Dakle, Ayurveda koja datira od pre 5000 godina, ‘majka’ svih nauka koje potiču sa Istoka, uči nas da je tajna zdravlja u spoznaji kako se ponašati prema vlastitom telu, kako ovladati veštinom kontrolisanja svih funkcija koje treba da budu regulisane i usmerene da bi se postigao jedan srećan i produktivan život.

Ayurvedskom masažom delujemo na svih 5 slojeva našeg bića tj. na fizičko telo, energetsko telo, misli i um, osećanja i blaženstvo. Ovim tretiramo celo biće i dovodimo u stanje opšte ravnoteže.

U kombinaciji sa stimulacijom marma tački, zove se ajurvedska marma masaža. Tokom cele masaže, stimulišemo marme-energetske tačke u kojima se spajaju nervi, arterije, limfni sudovi…kao i nadi-energetske meridijane. Ovim podstičemo tokove krvi, limfe, energetske tokove i rad nervnog sistema.

Postoje tri tipa energije (doshe) koje su osnova psihosomatskog postojanja čoveka. Tri doshe su zadužene za regulisanje ravnoteže, energije i materije u našem organizmu. Ukoliko se pojavi neravnoteža doshe, dolazi do promena u fizičkom izgledu, pojavljuju se sluz, žuč, neprijatni mirisi, emotivne blokade, iznenadni izlivi emocija… U savremenom društvu nije jednostavno očuvati energetski balans…

Zato ayurvedska masaža predstavlja dobar način da se suočimo sa svim promenama, stabilizujemo i balansiramo energiju odbrane, olakšamo prirodan tok starenja, unapredimo zdravlje i održimo svoje psihofizičko blagostanje…

Marma Ayurveda masaža, se radi isključivo najkvalitetnijim hladno ceđenim uljima u kombinaciji sa etarskim uljima. U zavisnosti od tipa energije (doshe) kome klijent pripada, radi se potrebna kombinacija ulja a takođe, reguliše se i temperatura ulja.

Trajanje 90-100 minuta.