Ukoliko se aktivno ili rekreativno bavite sportom, Vašem telu je potrebna sportska masaža koja će osloboditi Vaše mišiće napetosti i umora. U zavisnosti od sporta kojim se bavite, sportska masaža će biti blago usmerena na delove tela koji su izloženi najvećem fizičkim opterećenju u toku treninga.

Sportsku masažu karakterišu brzi i agresivni pokreti terapeuta koji relaksiraju muskulaturu posle fizičkog napora, ali ujedno i pripremaju telo za novo opterećenje tako što skraćuju period oporavka tela između dva uzastopna fizička napora. Sportska masaža ima i relaksirajući efekat na organizam, pa se iz tog razloga uvek preporučuje posle fizičkih napora. Izuzetak su bolna stanja mišića i tetiva, gde sportska masaža može imati efekat zagrevanja, tj. uvođenja i pripreme za veći fizički napor.

Poručite poklon vaučer

Sportska masaža ubrzava proces razgradnje mlečne kiseline koja čini mišiće bolnim posle fizičkih naprezanja i smanjuje mogućnost nastanka hroničnih upala koje se vremenom pretvaraju u kalcifikate.

Neizostavna je i višestruko poželjna kod profesionalnih sportista. Dokazano je da podstiče fleksibilnost, smanjuje umor, poboljšava izdržljivost, pomaže u sprečavanju povreda i kroz relaksacioni efekat, priprema um i telo za nova psihofizička opterećenja.

Za svakoga ko se bavi redovnom fizičkom aktivnošću, sportska masaža se preporučuje posle svakog treninga ili najmanje jednom nedeljno.

Trajanje 45 minuta.