Masaže, pakovanja, maderoterapija

Ukoliko imate problema sa celulitom, onda je anticelulit tretman i masaža Centra ActiveBio pravi izbor za Vas.

Pre nego što se odlučite za konkretan anticelulit tretman, predlažemo Vam da dođete na besplatne konsultacije na kojima ćemo Vas informisati o svim mogućnostima i zajednički napraviti program koji Vama najviše odgovara.

Poručite poklon vaučer

Ručna anticelulit masaža – 30 minuta

Celulit zna da bude veoma uporan i mora da se „napadne“ na svim frontovima, a jedna od najdelotvornijih metoda je – anticelulit masaža. Ipak, treba imati na umu da je masaža samo jedna karika u lancu i da sama po sebi nije „magična“, to jest, rezultati će biti pravi jedino ako se ispoštuju sve preporuke stručnjaka a to su: pravilna, umerena ishrana, dovoljno tečnosti, pojačana fizička aktivnost i masaža.

Kroz masno i vezivno tkivo neprestano kruže voda, krv, limfa koje raznose kiseonik i hranjive materije, čisteći tkiva od štetnih materija. Promene u potkožnom tkivu nastaju kada je usporen proces otklanjanja štetnih materija i kada organizam nije u stanju da ih se oslobodi. Masaža kao metoda za rešavanje celulita ima za cilj:

 • Poboljšanje cirkulacije krvotoka,
 • Vraćanje elastičnosti i tonusa tkiva,
 • Stimulaciju izlučivanja štetnih materija iz organizma.

Posebno pomaže onim delovim tela na koje se teško utiče vežbanjem, kao što su unutrašnja strana butina i gornji spoljni deo bedara.

Kombinacija specijalnih masažnih tehnika koje se sastoje od gnječenja, dreniranja, lupkanja, uvrtanja, vidno će se popraviti stanje i izgled Vaših nogu.

Članak: „Ključ zdravlja i lepote – limfni sistem“

Maderoterapija – 50 minuta

Maderoterapija je holistička anticelulit masaža koja potiče iz Kolumbije. Zasniva se na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta koji su različitih oblika i dimenzija. Drveni elementi su specijalno dizajnirani da uticu na određene delove tela zahvaćene celulitom i lokalizovanim masnim naslagama. Spada u holističke tehnike jer uspešno stimuliše i balansira energiju, smanjuje stres i oslobađa mišiće od bola. Jedna od osnovnih funkcija je i limfna drenaža. Preporučeno je da se radi ciklus od 10 tretmana za pune rezultate na koži. Trajanje same masaže je oko 50 minuta i nakon toga se koristi anticelulit krema i pakovanje.

Anticelulit kreme i pakovanje

Pored masaže uz primenu ulja protiv celulita, tretman se može nastaviti upotrebom krema protiv celulita i termalnim pakovanjem u trajanju od još 30 minuta.

Pored navedenog tretmana, potrebno je popiti barem litar i po do dva tečnosti dnevno. U obzir dolaze prirodni čajevi, voda i domaći sokovi, nikako alkohol, kupovni i gazirani sokovi.

Prilikom anticelulit masaža koristimo specijalne kreme i ulja koja, zahvaljujući svom bioaktivnom sastavu, omogućavaju efikasnu eliminaciju celulita. Otoci i nagomilani toksini nestaju. Ovi tretmani su pokazali izuzetne rezultate u borbi protiv celulita ukoliko se poštuju pravila ishrane i pojačane fizičke aktivnosti.

Izuzetno je korisno kombinovati ove tretmane sa upotrebom infracrvene saune, limfnom drenažom i programom detoksikacije organizma.

I još jednom nekoliko preporuka:

 • Potreban je povećan unos tečnosti, savetuje se mediteranska kuhinja, šećer i pržena hrana što manje;
 • Fizička aktivnost barem 2-3 puta nedeljno, tipa vožnja bicikla (ili sobni), teretane ili drugih aerobnih aktivnosti. Pravilna ishrana i fizička aktivnost ne uklanjaju celulit, nego sprečavaju njegov razvoj. Bitna je uloga fizičke aktivnosti u smislu jačanja cirkulacije i mišića;
 • Rigorozne dijete i gladovanja imaju kontraefekat;
 • Regulacija varenja u smislu redovne stolice, unos hrane bogate vlaknima, kao što su: lan, zob, suve šljive, musli…
 • Savetuje se unos soje;
 • Ukoliko nije neophodno, savetuje se izbegavanje hormonske kontracepcije;
 • Što manje nositi usku odeću, jer slabi cirkulaciju i limfnu drenažu, potpetice do 5 cm;
 • Nakon završetka tretmana, savetuje se povremeno raditi tretmane održavanja dostignutog stanja.

Cenovnik